وبلاگ کشاورزی و دامپروری
 
پيوندهای روزانه

بوتولیسم (فلج گردن )

بوتولیسم یک بیماری ناشی از توکسین تولید شده توسط باکتری Clostridium Botulinium می باشد. این بیماری در طیور بر اثر خوردن مواد غذایی آلوده به سم باکتری ایجاد می شود. این باکتری می تواند در لاشه های گیاهی و جانوری تکثیر و سم تولید کرده وطیور با تغذیه از این مواد الوده به این بیماری دچار شوند. تحقیقات نشان داده است که در بعضی موارد این باکتری می تواند در سکوم خود حیوان تکثیر شده و سم تولید کند. واین سم می تواند در همان جا جذب خون شده و باعث بروز بیماری در طیور شود.این بیماری بیشتر در ماکیان، قرقاولهای اسیر و پرندگان آبی به خصوص اردکهای وحشی ( به خصوص در آبهای کم عمق قلیایی که دارای مقدار زیادی لاشه گندیده گیاهان هستند) بروز می کند. انسان وپستانداران دیگر نیز به این بیماری مبتلا می شوند. و میزان بروز آن در ماههای گرم سال به خصوص بر اثر مصرف مواد کنسروی آلوده بیشتر است.

 

شیوع بوتولیسم در برخی از مزارع پرورش مرغهای گوشتی ممکن است به طریقی با سوسکهای بستر آلوده به سم بوتولیسم در ارتباط باشد. (سم بوتولیسم در بسیاری از سوسکها به شناسایی شده است. )

 

تا به حال حداقل هشت نوع توکسین مختلف برای باکتری Clostridium Botulinium شناسایی شد است. که به صورت A – H نامگذاری شده اند. که در طیور رایجترین این سموم نوع C آن است. اگرچه ندرتاً سموم نوع A و B نیز باعث بروز مسمومیت می شوند.


ادامه مطلب
[ دوشنبه ٢٤ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥٧ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

          عوامل موثر و روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی در طیور گوشتی


 

میزان تبدیل مواد غذایی به گوشت مرغ عامل اصلی در تعیین سودمندی پرورش طیور گوشتی است.ضریب تبدیل غذایی(FCR) یا مقدار غذای مورد نیاز برای اضافه شدن یک واحد وزن،شاخص متداولی است که در صنعت طیور جهت ارزیابی کارآیی نسبی خوراک مورد استفاده پرورش دهندگان قرار می گیرد.عوامل اصلی موثر در این زمینه شامل عوامل فیزیولوژیک،عوامل مدیریتی،موارد مربوط به تغذیه و خوراک طیور،تاثیر افزودنی های خوراک و نیز کنترل بیماریها و تلفات در مرغداریها می باشد.طی مقاله حاضر،ضمن بررسی جزئیات مربوط به هر کدام از عوامل فوق روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی در گله های مرغ گوشتی مورد بحث قرار می گیرند.

ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱۱:۱۱ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:۱٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

گل ها و گیاهان زینتی در خانه

 اگر می خواهید همیشه آپارتمان شما سرسبز و با طراوات و شاداب باشد، از خرید بوته های گلدار احتراز کنید، زیرا نگهداری گیاهان برگ سبز آسان تر است...

گل ها و گیاهان زینتی در خانه

 


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٠٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]


رُزها یا گل سُرخ ها یکی از مهمترین دسته گیاهان میباشد که انواع شناخته شده آن به بیش از ۲۰۰۰۰ گونه و واریته مختلف تخمین زده میشود .

رُز، یا گل سُرخ ، جنسی ازخانواده گل سُرخ ها یا(Rosacea) رُزاسِه میباشد که بوته هایش پاکوتاه و پا بلند و رونده با ساقه های چوبی است و در بعضی گونه ها برگهایش غیر دائمی و در برخی دائمی میباشد .

در اقسام اصلی و اولیه بوته ها صورت بدوی خود را داشته ، بصورت کُرپه و پُر تیغ و خار میباشد ، ولی پس از گشنگیری و بدست آوردن اقسام و جورهای تازه که بیشتر بوسیله پیوند روی پایه های اقسام وحشی درست شده ، صورت آن دگرگون شده و تا اندازه ای به میل پرورش دهندگان تغییر صورت داده به اشکال مختلف : کُرپه ، چتری ، مجنون ( آویزان ) و بقول فرانسویان ( گل رُز گریان ) و غیره درآمده است .


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٧:٤٤ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]
 
عوامل موثر بر طول عمر مفید گاو شیری

الف- مرحله ی تولد تا از شیرگیری
مدیریت گوساله ها در سه ماه اول بسیار مهم است زیرا در این مدت حیوان دوره ی تولد، ارتبات با محیط مصرف آغوز وشیر خوارگی را تجربه می کند. از طرف دیگر وضعیت فیزیولوژیکی حیوان در این دوره ازجنبه های حائز اهمیت می باشد که شامل توانائی جذب مولکولهای درشت ایمنوگلوبین در روده ، توانائی هضم بالای چربی و ساکارید ها بدون عارضه ی متابولیسمی، مستعد بودن حیوان به عفونت های روده ای و اسهال و تغییرات معنی دار در شکل ، حجم و ترکیب مواد مغذی و عادت یافتن سیستم بدن با آن می باشد.


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٤:٤۱ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

 

هورمون رشد که هورمون سوماتوتروپیک یا سوماتوتروپین (bst) نیز نامیده میشود ٬در گونه های مختلف بین 178 تا 196 اسید آمینه داشته و با تاثیر گذاری بر روی همه ی سلول های بدن به ویژه استخوان و ماهیچه ٬برای ادامه ی رشد خطی بدن لازم است . این هورمون از قسمت قدامی غده ی هیپوفیز ترشح میشود وحدود 30 تا 40 درصد سلولهای این ناحیه از نوع سوماتوتروپ هستند که هورمون رشد را ترشح میکنند . ترشح زیاد این هورمون پیش از بلوغ موجب رشد بیش از اندازه استخوانها شده و حالت ژیگانتریزم را به وجود می آورد ٬ در حالی که ترشح زیاد پس از بلوغ باعث ناهنجاری های آکرومگالی که با پهن شدن استخوانها همراه است ٬خواهد شد و کمبود آن طی دوران ابتدایی زندگی باعث بروز ناهنجاریهایی در رشد و کوتولگی می شود .

 


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٤:۳٧ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

                                            نژاد های گوسفند

معرفی نژاد های گوسفند:
1- نژادهایی با پشم خیلی ظریف
2-نژادهایی با پشم نسبتا ظریف
3- نژادهای پشم دراز
4 – نژادهای پشم تلاقی یافته
5 –نژادهای پشم قالی
6- نژاد پوستی


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٤:۳٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

آماده سازی سالن جهت ورود جوجه

 

جهت ورود جوجه باید سالن را بعد از شستشو با آب و با استفاده از فرمالین ضد عفونی نموده و سپس 3/1 سطح سالن با استفاده از پلاستیک یا برزنت جدا گردد . پوشال جهت بستر و یا روزنامه در سطح سالن پهن گردد و سپس آبخوریهای دستی و سینی های دانخوری را به میزان مورد نیاز در سطح مورد نظر پخش نمود .
با استفاده از فرمالین و پرمنگنات باید سالن گاز داده شود و بعد از 24 ساعت هوای سالن توسط هواکش تخلیه شود به نحوی که سالن از گاز تخلیه گردد . حرارت سالن را حدود 25 درجه سانتیگراد تنظیم گردد و از قرار گرفتن آبخوری و یا دانخوری در نزدیک منبع حرارتی جلوگیری شود .
در 12 ساعت اولیه ورود جوجه بهتر است از آرد ذرت جهت تغذیه جوجه ها استفاده گردد و سعی شود جوجه ها حرکت داده شوند . همچنین جهت پخش بهتر دان از ته کارتن نیز استفاده میشود . لازم به ذکر است برای جلوگیری از آبریزی باید پوشال بطور یکنواخت در سالن پخش گردد تا ایجاد ناهمواری مخصوصا در زیر آبخوریها ننماید .
از تجمع جوجه ها در یک محل باید جلوگیری شود . بهترین روش تنظیم حرارت و جلوگیری از ایجاد کوران است بدین صورت پخش جوجه ها یکنواخت میگردد .
برای جلوگیری از بروز بیماری و ایجاد گله یکنواخت باید از روش پرورش تک سنی استفاده شود .
تخلیه جوجه باید بطور یکنواخت در سطح سالن پخش گردد و امکان دسترسی جوجه به آب و دان باید کنترل شود .
حرارت سالن بعد از تخلیه جوجه باید حدود 35 الی 36 درجه سانتی گراد تنظیم گردد .


ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱:۱٧ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

راهنمای پاکسازی وشستشو و طریقه ضد عفونی مرغداری

الف : شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری ب : شستشو و ضد عفونی لوازم و تجهیزات ج : پاکسازی و شستشو و ضدعفونی محوطه د : شستشو و ضدعفونی شبکه آبرسانی ه : استفاده از فرمالین جهت ضدعفونی


ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱:۱٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

کبک از پرندگانی است که به سهولت قابل پرورش بوده و در صورت تولید انبوه, از درصد بهره وری بالایی برخوردار است. به طوری که می توان گوشت آن را عرضه داشت. کبک را می توان با به کار گیری تکنیک های مدیریتی ویژه و استفاده از سیکل نوری معین, در تمام طول سال پرورش داد.


ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱:٠٧ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

در مقاله زیر، علامت هاشاهده شده در مرغ و کالبد آن را بررسی می کنیم و از نشان های آن، احتمالات علت و یا بیماری های ممکن را تشخیص می دهیم.مقاله زیر یکی از مقاله های کاربردی است که می تواند مورد استفاده هر مرغداری در هر فارم پرورشی قرار گیرد.


ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٤۳ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

گیاهان دارویی  معمولاً به دو صورت اصلی مورد استفاده قرار می گیرند

1- فرآوری نشده: مانند گیاه تازه یا خشک شده  یا صمغ  وشیرابه  های گیاه که به طور طبیعی از گیاه خارج می شود.

2- فرآوری شده:  پودر،  اسانس، عصاره ، روغن 


ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱٢:۳٦ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

.آمپروکوکس20- آمپرولیوم 20% ؛به صورت پورد محلول در آب، پیشگیری ودرمان کوکسیدیوزدر طیور و نشخوارکننده.
2.ارس مولتی ویت، مولتی ویتامین؛ به صورت پودر محلول در آب، پیشگیری و  درمان عوارض ناشی از کمبود ویتامین و کمک به افزایش رشد و تولید گوشت، شیر و تخم مرغ. 
3.کانی یون سوپر مینرال؛ مقدار مصرف یک کیلو در یک تن خوراک کنسانتره،
نتایج در دام: در مرگ و میر ناشی از گنده خواری (پیکا) و لیسیون اجسام خارجی، رفع اسپاسم عضلانی و حفاظت جدی از جنین، جلوگیری از تغییرات رفتاری بر اثر  شوک ها و استرس، موثر در کاهش بیماری تب حمل ونقل- نتایج در طیور: در مرگ و  میر ناشی از بستر خوری، کیفیت پوسته و و جلوگیری از شکستن پوسته، بالا بردن  باروری و درصد جوجه دهی .

 

ادامه مطلب
[ شنبه ۱٥ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٢٤ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

درخت اقاقیا

 

درخت اقاقیا

درخت سریع‌الرشد و خزان پذیر با تاج گسترده و برگهایی مرکب از 23ـ11 برگچة بیضوی به رنگ سبز تیره که خوشه‌های آویخته گلهای معطر ...

درخت اقاقیا

نام علمی : Robinia pseudoacacia
خانواده : Leguminosae
نام انگلیسی : Fales Acacia


ادامه مطلب
[ جمعه ۱٤ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠٥ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

   مکانیزه کردن کشاورزی دارای دو منظور اساسی است.

    _بالا بردن بهره وری کارگران کشاورزی

    _تغییر شکل دادن خصوصیات مزرعه به طوری که کارهای کشاورزی آسان تر و جالبتر شود. انسان به عنوان واحد تولید قدرت دارای توانایی بسیار نامؤثر و کم بازده است. این توان برای کار دائم 0.1وات است، بنابراین نمی توان به عنوان یک منبع اولیه قدرت از آن نام برد.

     کارگران کشاورزی برای رسیدن به بازه کافی باید کنترل کننده قدرت باشند نه مبنع قدرت. اگرچه بیش از قرن از پیدایش تراکتور گذشته است ولی می توان گفت که در خلال جنگ جهانی اول بود که برای نخستین بار نیروی حرکتی خود را بدست آورد و در طی جنگ جهانی دوم به عرصه کشاورزی معرفی شد، دلیل آن در هر دو دوره عبارت بود از نیاز روز افزون به مواد غذایی که با تعداد کمتری کارگر کشاورزی به دست می آمد.



ادامه مطلب
[ جمعه ۱٤ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠۱ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

پرورش گل زنبق

زنبق در نیمکره شمالى از اروپا تا خاورمیانه انتشار دارد. اما بدون شک زیباترین زنبق‏هاى وحشى در خاورمیانه پیدا مى‏شود.

پرورش گل زنبق

 


ادامه مطلب
[ جمعه ۱٤ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥٠ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

همانطور که همگی می دانیم بدن ما به غذاهای مختلفی نیاز دارد و یکی از مواد مهمی که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد، پروتئین است. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی که انسان می‌خورد، وجود دارد.
گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی داشته و بسیار مورد توجه انسان است. به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری زیادی برروی صنعت پرورش طیور انجام گرفته است.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ۱۳ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱:٥٤ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

برنامه نوری توسط بسیاری از پرورش دهندگان جوجه گوشتی با موفقیت به کارگرفته شده و ضمن کاهش مرگ و میر جوجه ها ، بهبود ضریب تبدیل غذایی و تامین رشد بهتر سبب کاهش هزینه های تولید شده است این برنامه به خصوص در مرغداریهایی که تلفات ناشی از آسیت وجود دارد مفید است . نتایج اجرای برنامه های نوری متناوب شامل بهبود بازده غذایی ، بهبود قدرت زیست ، بهبود جزئی رشد کاهش مرگ و میر قلبی ، کاهش تلفات مرجله پایانی دوره و بهبود اشتها می باشد این برنامه های نوری در هر نوع سالن مرغداری حتی سالن هایی که از نور طبیعی استفاده می کنند به آسانی قابل اجرا می باشد .


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ۱۳ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱:٤٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

کرم خاکی یکی از غذاهای زنده با پروتئین مناسب است که بسیاری از ماهیان آبزی دانی با دیدن آن خوشحال می شوند .

همچنین حتما شنیده اید که ماهیان ، صید قلابی می شوند که طعمه آن کرم باشد !

از این گذشته کرم خاکی یکی از قدیمی ترین غذاهای زنده مورد استفاده آبزیان است .

گزارشهایی وجود دارد که استفاده از کرم خاکی در غذای بسیاری از ماهیان در زمان تولید مثل ، باعث موفقیت تکثیر ماهی می شود .

گفتنی ها در مورد کرم خاکی بسیار زیاد است ولی من به همین مقدار بسنده می کنم .

 

در این نوشته روش شکار (صید) ، پرورش و تکثیر کرم خاکی را آنگونه که در منزل انجام پذیر باشد را برایتان بازگو می کنم .


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱۱:۱٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

تاریخچه پرورش بوقلمون

بوقلمون بزرگترین و سنگینترین پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول اهلی شدن آن می دانند درسال 1581 پس از کشف مکزیک بوقلمون به آن کشور وارد شد و سپس در سال 1524 بوقلمون اهلی به انگلستان برده شد و در قرن 16 و 17 مصرف گوشت بوقلمون در انگلستان رواج زیادی گرفت .
اولین شخصی که به طور مکتوب در شال 1499 به بوقلمون اشاره کرده و در مورد آن بحث نموده است پدروالونسونینو می باشد . ضمنا او را اولین فردی می دانند که در سال 1500 میلادی بوقلمون را به اروپا برد .
دلیل اساسی افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در ار.پا و آمریکا چنین توجیه می گردد . گوشت بوقلمون از لحاظ چربی و کالری فقیرو ازنقطه نظرکارکردی درتغذیه بسیاربا اهمیت و ارزش غذایی آن شبیه گوشت گوساله های بسیار جوان بدون چربی است .
امکان عرضه گوشت بوقلمون به اشکال متنوع وجود داشته و می توای آنها را به حالت لاشه کامل یا قطعات ران و سینه و یا به صورت کالباس و سوسیس و غیره وارد بازار مصرف نمود .
نگهداری بوقلمونها تنها به چهار دیواری سالنها محدود نشده بلکه این امکان حتی در مزرعه و فضای باز برای آنها بیشتر ممکن است .

 


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠۳ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

با توجه به اینکه آماده سازی و ضد عفونی مرغداری از اصول اساسی برای یک پرورش بهداشتی و موفق بوده لذا در این مطلب سعی شده است مراحل مختلف آماده سازی و ضد عفونی مرغداری بصورت مختصرجهت استفاده مرغداران گرامی شرح داده شود


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٩:۳۳ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

بدون شک کوچکی جثه، قابلیت رام شدن و بهره دهی زیاد از نقطه نظر تولید گوشت، شیر و پشم وسایر فرآورده های آن باعث شده است که نظر انسان به این حیوان جلب گردد.در ایران علوفه مراتع متغییر است و گوسفندان همانند شتر مواد لازم را در بدن خود به صورت دنبه و دیگر مواد ذخیره می کند.به خاطر مسایل مذهبی و اهمیت قربانی کردن، گوشت گوسفند در درجه اول و دیگر فرآورده های آن در درجه دوم اهمیت قرار دارد.

به علت عدم آگاهی گوسفندداران ایرانی اغلب گوسفندان ایرانی اصالت خود را از دست داده و به صورت ناخالص در آمده اند.
دامنه های سلسله جبال زاگرس در جنوب غربی و مرکز و سلسله جبال البرز در شمال ایران مناطق مناسبی برای پرورش گوسفند در ایران هستند.


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٩:٢٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

مقدمه

 

منظور از کود دامی یا حیوانی مجموعه ای از مواد بستری ، ادرار و مدفوع گاو ،گوسفند ،مرغ یا هر حیوان دیگری است که از محل نگهداری آنها به دست می آید.درصد مواد غذایی کود حیوانی وکیفیت فیزیکی آن به عواملی مثل نوع حیوان ، کیفیت مواد بستری ، میزان پوسیدگی کود ، تغذیه دام ، میزان سدیم و مقدار بذر علفهای هرز ، اسپور بیماریها ، لارو و تخم حشرات ، شن و خاک بستگی دارد. درصد ازت کود گاوی بیشتر از کود گوسفندی و مرغی است.ولی درصد فسفر و پتاسیم کود مرغی از کود های گاوی و گوسفندی بیشتر است.همانگونه که ذکر شد درصد مواد غذایی کودها به اغذیه دامها بستگی دارد.مثلا چنانچه جیره غذایی یک دام از نظر یک عنصر ضعیف باشد کود حاصله نیز بالطبع از نظر آن عنصر ضعیف خواهد بود.بنابراین چون میزان عناصر غذایی موجود در کود دامی ثابت نیست ،و همانگونه که در بالا اشاره گردید از دامی به دامی دیگر و از جیره غذایی به جیره غذایی دیگر تفاوت می کند، این امر کارشناس را در جهت اعمال یک مدیریت کودی صحیح دچار سردرگمی می نماید چرا که در مدیریت تغذیه، یک کارشناس با اجزاء و واحدهای کوچکی مانند درصد و حتی پی پی ام (قسمت در میلیون )  عناصر غذایی سروکار دارد و ثابت نبودن میزان عناصر غذایی در یک کود مسلماً نمی تواند یک برنامه کودی صحیح را ایجاد کند.


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٩:۱٠ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

پیوند از نظر فیزیولوژیکی و بیولوژی

پیوند زدن که در حقیقت عبارت از زخم کردن و قطع پایه و اتصال پیوندک بر روی آن بوده که تغییرات فیزیولوژیکی و بیولوژیکی مخصوصی در گیاه پیوندی جدید به وجود می آورد.

 

جوش خوردن پیوندک و پایه

برای اینکه قسمت های مختلف دو گیاه بتواند با هم ارتباط برقرار، و تولید نهال جدید کند. باید اتصال این دو قسمت با یکدیگر کامل باشد یعنی باهم جوش خورده  یکی شود.این موضوع ممکن نیست مگر آنکه پایه و پیوندک با یکدیگر قرابت داشته و سلولهای کامبیوم پایه و پیوندک در محل پیوند با هم اتصال داشته باشند.

در نباتات علفی به علت داشتن سلولهای پارانشیمی فعالیت سلول بالا بوده و احتمال جوش خوردن آنها وجود دارد. به همین علت امکان پیوند گیاهی مثل خیار بر روی پایه کدو فراهم است.در نباتات خشبی یا چوبی که عموما گیاهان درختی و درختچه ای را شامل میشود این عمل تقریباً بوسیله سلولهای لایه مولد یا کامبیوم انجام می گیرد. کامبیوم لایه مولدی است که در درختان عموما فعال بوده و هر ساله در فصل رشد از درن آوند چوب و از بیرون اوند ابش را می سازد و در ضمن در فعالیت تقسیم سلولی و جوش خوردن نیز دخیل است.


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٥٦ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

قارچ کش (fungicide) در اصطلاح به ترکیباتی اتلاق می گردد که سبب مرگ یا از بین رفتن پرگنه (colony) قارچ می شوند. مواد fungistatic ترکیباتی شبه قارچ کش می باشند که بدون از بین بردن قارچ سبب توقف رشد و یا مانع بیماریزایی آن می شوند. در برخی از موارد این ترکیبات سبب افزایش توان دفاعی گیاه در مقابل قارچ بیمارگر نیز شده اند.

حدود60% کل ترکیبات شیمیایی بکار رفته علیه بیماری های گیاهی در مورد درختان میوه بوده است. در میان این ترکیبات شیمیایی، قارچ کش های سیستمیک و آنتی بیوتیک ها عمل معالجه ای (curative) یا ریشه کنی (eradicant) روی بیماری های گیاهی داشته اند.

در زمان بارندگی استفاده از فرمولاسیون هایی مانند محلول و یا گرد بازده مورد قبولی ندارند. پاک کننده ها کشش سطحی آب را کاهش می دهند و باعث افزایش سطح تماس قارچ کش با گیاه می گردند. استفاده از روغن ها در کنار قارچ کش ها موجب افزایش چسبندگی قارچ کش ها به سطح گیاه می شوند. به روشی که در آن از آب آبیاری برای پراکندگی قارچ کش ها استفاده می شود در اصطلاح fungigation می گویند که در مورد برخی از سموم سیتمیک بکار می رود. استفاده از گازهای سمی فرار برای از بین بردن آفات و بیمارگرها را تدخین (fumigation) می گویند. سموم تدخینی (fumigant) اغلب در خاک ها برای کنترل قارچ ها، نماتدها و علف های هرز مورد استفاده قرار می گیرند. قارچ کش های تماسی اغلب از رشد بیشتر قارچ ها در بافت های گیاهی جلوگیری می کنند. طرز تاثیر یک ماده ارتباط مستقیم با کاربرد آن دارد. واژه های LD50 و LC50 در مورد میزان کارایی ترکیبات سمی بر بیمارگر ها بکار می رود.


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٤٥ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

از آنجایی که پرورش قارچها معمولاً در محیطی بسته انجام می شود لذا قارچها ی صدفی رامی توان در هر منطقه جغرافیائی و با هر نوع آب و هوایی تولید کرد. قارچها میتوانند اختلاف درجه حرارت 16 تا 30 درجه سانتیگراد را تحمل کنند .

میزان تولید در مکانی به مساحت 80 متر مربع

در یک مکان سرپوشیده دارای سقف مناسب به مساحت 80 متر مربع بیش از یک تن قارچ تولید میشود که زمان لازم برای انجام این کار در حدود 2 ماه بوده و اولین برداشت پس از یک ماه بدست می آید . این جزوه برای تولید قارچ صدفی در سطح محدود ( زیر 80 متر مربع ) نوشته شده بدیهی است جهت تولید در سطح وسیعتر دانش فنی بیشتری مورد نیاز می باشد که در کلاسهای تخصصی این آموزشگاه بصورت تئوری و عملی ارائه خواهد شد .

 


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٢٥ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

سر خشکیدگی درختان مرکبات (ناتراسیا) Citrus dieback

در ایران علاوه بر مرکبات به سایر درختان منجمله بادام، زردآلو، گیلاس، اوکالپتوس و پسته، انار، توت، حمله می کند. ولی بیماری در همه گیاهان اهمیت ندارد، بیماری در خوزستان وسایر مناطق گرمسیری اهمیت دارد در فارس گاهی روی سیب نیز دیده شده است. در شهرستان جهرم به شدت درخت توت را مورد حمله قرار میدهد (مهندس ایازپور). عامل بیماری قارچ Nattrassiamangiferae است قارچ بیشتر از محلهای آفتاب سوخته و قسمتهایی از درخت که در معرض آفتاب وگرمای شدید است وارد می‌شود. علائم به صورت ورقه‌ورقه شدن پوست که زیر آن پودر سیاه رنگ (آرترو کنیدیم ) قارچ است دیده می‌شود، قارچ پیکنیدیم نیز تولید کرده که در بافت گیاه تشکیل شده و اهمیت چندانی ندارد، معمولاً قارچ در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد خسارت نمی‌زند.

کنترل شیمیائی:

اکسی کلرور مس (کوپراویت ) WP35% به میزان 5 در هزار

توصیه:
1- تقویت درختان بخصوص در مقابل تنشهای آبی وآفتاب سوختگی

2- حذف شاخه‌های آلوده

3- در صورت امکان اجتناب از کشت ارقام پرتقال، لیمو، نارنگی گریپفروت و نارنج که حساسیت بیشتری دارد.
4- بهداشت باغ (خروج چوبهای آلوده )

بیماری مرگ گیاهچه مرکبات Citrus Damping off of seedlings


ادامه مطلب
[ سه‌شنبه ۱۱ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٧:٤٦ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

 مرحله brooding در پرورش طیور به دوره ای اتلاق می شود که با جوجه ریزی آغاز و تا
14 روزگی ادامه می یابد. این دوره یکی از مهمترین زمانها درطول دوران زندگی جوجه
هاست. زنده ماندن پرنده هایی که تازه از تخم خارج شده اند به مقدار زیادی به
چگونگی و سرعت انتقال آنها از هچر به محیط فارم وابسته است. در هیچ برهه زمانی
دیگر، عملکرد یک مدیر فارم، اهمیت و حساسیت این دوره 14 روزه را ندارد. بروز هر
گونه اشتباهی در این دوره بحرانی،‌میتواند خسارات جبران ناپذیری برعملکرد کلی گله
در طول دوره پرورش و تولید وارد نماید.

درک صحیح از تغییرات فیزیولوژیکی که
در مدت دو هفته اول زندگی در پرنده ها رخ می دهد، اهمیت این مرحله از دوره رشد
آنها را مشخص تر می‌نماید. این تغییرات شامل تکامل سیستمهای زیر می باشد.

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه ۱٠ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۳:٠٦ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

موضوع :کشت‌ قارچهای‌ خوراکی‌

به‌ همان‌ اندازه‌ که‌ محبوبیت‌
قارچ‌ در رژیم‌ غذایی‌ آمریکایی‌ افزایش‌ می‌یابد، علاقه‌مند ی برای ‌تخصص‌ یافتن‌ در امور مربوط‌ به‌ قارچ‌، تبدیل‌ به‌ یک‌ سرگرمی‌
و نیز تجارتی‌ کوچک‌ می‌شود.امروزه‌ بسیاری‌ از
فروشگاههای‌ انواع‌ گوناگون‌ از قارچ‌ها را عرضه‌ می‌دارند
و روش‌های‌ مورداستفاده‌ برای‌ تولید محصولات‌ مربوط‌ به‌ چند نوع‌ قارچ‌ معمول‌ دیگر، آنچه‌ در پی‌ می‌آید. شرح‌مختصری‌ است‌ از مواد و روش‌های‌
مورد استفاده‌ برای‌ تولید محصولات‌ مربوط‌ به‌ چند قارچ‌خوراکی‌
کشت‌ شونده‌ی‌ معروف‌.

قارچ‌ چیست‌؟

قارچ‌، میوه‌ای‌ از تیره‌ی‌
رویندگان‌ قارچی‌ است‌؛ مشابه‌ سیبی‌ بر یکی‌ درخت.‌ بیشتر قارچ‌ها، به‌دلیل‌
تشکیل‌ کولونی‌ به‌ جذب‌ مواد مغذی‌ از چوب‌، برگهای‌ فرو افتاده‌
و ترکیبات‌ موجود در خاک‌و غیره‌، قابل‌ مشاهده‌ نیستند.
به‌ عنوان‌ یک‌ مجموعه‌، قارچ‌ها می‌توانند بر سطح‌ هر منبعی‌ که‌دارای‌ کربن باشد، به‌ شکل‌ لایه‌ای‌ رشد کنند. یک‌ گیاه‌ قارچی‌ از تارهای‌ شاخه‌
شاخه‌ ولوله‌ای‌ شکل‌ متعددی‌ تشکیل‌ شده‌ است‌ که‌ Hyphae نام‌
دارند. مجموعه‌ Hyphae ها رامیسیلیوم‌ می‌نامند. بسیاری‌ از گیاهان‌ قارچی‌،
که‌ برخی‌ از قارچ‌ها را نیز شامل‌ می‌شود،Soprophyte (پوده‌زی‌)
هستند و غذای‌ خود را با تشکیل‌ کولونی‌ بر ترکیبات‌ ارگانیک‌ مرده‌بدست‌ می‌آورند. اگر یک‌ میسیلیوم‌ پژمرده‌ شود،
همچنان‌ انرژی‌ کافی‌ را برای‌ باز تولید خود داراخواهد
بود. هنگامی‌ که‌ ترکیبات‌ دما، رطوبت‌ نسبی‌، میزان‌ دی‌اکسید کربن‌ و...همگی‌ مناسب‌باشند، گیاهان‌ قارچی‌ ساختار پیشرفته‌ای‌
را سازمان‌ می‌دهند که‌ همان‌ قارچ‌ آشناست‌. قارچ‌ها،میلیون‌ها هاگ‌ را می‌پراکنند که‌ عملی‌ مشابه‌ دانه‌ی‌ گیاهان‌ دارند. شماری‌ از این‌ قارچ‌های‌پوده‌زی‌، برای‌ قارچ‌های‌ قابل‌ خوردنی‌ که‌ به‌ عمل‌ می‌آورند،
کشت‌ می‌شوند.

برخی‌ از این‌ قارچ‌ها انگل‌ هستند و بر گیاهان‌، جانوران‌
و یا سایر قارچ‌ها می‌زیند. برخی‌انگل‌ها، بیماری‌ زا و مضرند و برخی‌ نیز سودمند مشارکت‌
دو طرفه‌ی‌ قارچی‌ که‌ در ریشه‌ی‌
گیاهی‌زندگی‌ می‌کند (گیاهی‌ که‌ مواد قندی‌ قارچ‌ را تلقین‌ می‌کند)
با آن‌ گیاه‌ (که‌ ترکیبات‌ معدنی‌ را ازقارچ‌ دریافت‌ می‌کند)، را
Mycorrhiza می‌نامند. بسیاری‌ از قارچ‌ها، در رابطه‌ای‌
Mycorrhiza با درختان‌ به‌ سر می‌برند. و درست‌ به‌ همین‌ دلیل‌ است‌ که‌ جنگلها نسبت‌ به‌ جویندگان‌
قارچ‌ بسیارسخاوتمند از: برخی‌ از قارچ‌ها، مانند پودکینی‌،
ماتسوتا که‌ و چانتلوز، جزو قارچ‌های‌ میکور میزان‌هستند
و به‌ هیچ‌ وجه‌ قابل‌ کشت‌ نیستند. مگر آنکه‌ خود آن‌ درختان‌
نیز کشت‌ شوند. این‌ قارچ‌ها،گاهی‌ اوقات‌ در فروشگاهها یافت‌ می‌شوند؛ وانگهی‌ همگی‌ آنها از جنگل‌ جمع‌آوری‌ شده‌اند.




ادامه مطلب
[ جمعه ٧ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٤٧ ‎ق.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

فلاتوکسین ها گروهی وابسته به مایکوتوکسین ها هستند که سمی بوده و معمولا در جیره  طیور یافت می شوند . مایکوتوکسین ها مواد سمی هستند که در گونه هایی خاص از قارچ ، در طول متابولیسم اجزائ ماده غذایی ترشح شده و باعث بروز عوارضی در دام ها و طیور می گردند . خوشبختانه از 10000 گونه قارچی تنها حدود 50 گونه تولید مایکوتوکسین می نمایند .

مایکو توکسین ها ی قارچی مسئول ضررهای مالی زیادی هستند که خسارت آن طیف وسیعی از محصولات کشاورزی را در بر می گیرد و احتمال گسترش آن در میان زنجیره غذایی بشر نیز وجود دارد ، زیرا سم آفلاتوکسین می تواند از طریق شیر دام ها با نوع آفلاتوکسین M1  که در واقع همان B1  است به مصرف کنندگان منتقل گردد و باعث جهش و موتاسیون در سلول های کبدی شده و احتمال سرطان را زیاد نماید . در میان 200 نوع از مایکوتوکسین های شناسایی شده که یکی از مهمترین آنها آفلاتوکسین می باشد توسط قارچ اسپرژیلوس مربوط به گونه آسپرژیلوس پاراسیتیوس  ترشح می گردد که این سم پس از رسیدن به کبد منجر به تخریب سلول های کبدی شد ه و آنها را از بین می برد بنابر این می تواند عوارضی چون تخریب کبد در طیور و گاو های شیری را ایجاد نماید . این سم باعث کاهش رشد و تولید ، افت در راندمان تبدیل غذایی ، کاهش تولید تخم مرغ ، نقص سیستم ایمنی و ضرر های شدید اقتصادی می شود . بیماری آفلاتوکسین در کشور ما ، خصوصا در نواحی گرم و مرطوب و در مواد خوراکی که دارای مواد پرانرژی  و پروتئین نسبتا پائینی هستند مانند ذرت ، نخود ، پنبه دانه و کنجاله بادام زمینی که تشویق کننده رشد قارچی اند دیده می شود.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:۱٢ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

تاریخچه پرورش بوقلمون

بوقلمون بزرگترین و سنگینترین پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول اهلی شدن آن می دانند درسال 1581 پس از کشف مکزیک بوقلمون به آن کشور وارد شد و سپس در سال 1524 بوقلمون اهلی به انگلستان برده شد و در قرن 16 و 17 مصرف گوشت بوقلمون در انگلستان رواج زیادی گرفت .


اولین شخصی که به طور مکتوب در شال 1499 به بوقلمون اشاره کرده و در مورد آن بحث نموده است پدروالونسونینو می باشد . ضمنا او را اولین فردی می دانند که در سال 1500 میلادی بوقلمون را به اروپا برد .
دلیل اساسی افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در ار.پا و آمریکا چنین توجیه می گردد . گوشت بوقلمون از لحاظ چربی و کالری فقیرو ازنقطه نظرکارکردی درتغذیه بسیاربا اهمیت و ارزش غذایی آن شبیه گوشت گوساله های بسیار جوان بدون چربی است .
امکان عرضه گوشت بوقلمون به اشکال متنوع وجود داشته و می توای آنها را به حالت لاشه کامل یا قطعات ران و سینه و یا به صورت کالباس و سوسیس و غیره وارد بازار مصرف نمود .
نگهداری بوقلمونها تنها به چهار دیواری سالنها محدود نشده بلکه این امکان حتی در مزرعه و فضای باز برای آنها بیشتر ممکن است .


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ۸:٠٤ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

معنی لغت

لغت

وسایل پرورش زنبورعسل

Bee keeping equipment

کلاه توری

Bee hat

دستکش زنبورداری

Bee glove

دودی

Smoker

لباس زنبورداری

Beekeeping clothes

اهرم

lever

کاردک

Hive tool

برس نرم

Bee brush


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٧:٥٧ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

یکی از عوامل افزایش شمار سلولهای بدنی  بستر مورد استفاده  و چگونگی مدیریت مواد بستر می باشد. محققان دانشگاه مینه سوتا  این ارتباط مهم را در چهل و یکمین جلسه جامعه ملی ورم پستان  آمریکا  ارائه کردند.  داده های مرکز بهبود تولید شیر و بهبود گله های آمریکا  در مینه سوتا  آشکار می کند که 35% تلیسه های شکم اول  شیردهی خود را  با شمار سلولهای بدنی بالای 200000 شروع می کنند. علاوه بر این 35% گاوهای مسن تر شمار سلولهای بدنی شیر آنها در ماه اول شیردهی افزایش می یابد .( بیش از 200000 )

برخی از مححققین دریافتند  که بیشتر این نوع افزایش شمار سلولهای بدنی  ناشی از عفونتهایی است که در دوهفته آخر قبل از خشکی  یا طی 21 روز آخر خشکی  و یا متعاقب خشک بودن  دام حاصل میشود. در گاوهای مسن تر  حدود 60% عفونتهای جدید پستانی  در اوایل  یا اواخر دوره خشکی  اتفاق  می افتد.بستری که گاوها و تلیسه ها در طی این دوران مهم در معرض آن میباشند در میزان ابتلا به عفونتهای جدید اهمیت بسیاری دارد.

محققان دریافتند که میکرو ارگانیسم های محیطی ( گرم منفی و برخی از استرپتوکوکسی ها ) همراه با استافیلوکوکوسها ی  کواگولاز منفی  به طور مکرر باعث  عفونتهای پستانی می شوند. آنها همچنین دریافتند که جمعیت باکتریایی روی سرپستانک  بسیار شبیه همان باکتریهایی  می باشد که در مواد بستر است. بنابر این بسیار اهمیت دارد  که جمعیت میکروبی بستر را به حد اقل برسانیم  تا باکتریهایی که بین دو دوشش  در روی سرپستانکها قرار می گیرند کاهش یابد. 

 


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٧:٥۳ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

استرس گرمایی و راههای مقابله با آن

 استرس گرمایی یکی از مشکلات عدیده ای است که دامداران خصوصاً، دامدارانی که در مناطق گرمسیر حضور دارند با آن مواجه هستند.

بطور معمول زمانی که دمای هوا رو به افزایش می باشد بدن گاوها در طول مدت 2 تا 7 هفته خود را با شرایط مطابقت داده و در این هنگام تبخیر از سطح بدن مکانیسم اصلی دفاع در برابر این گرما و افزایش دما می باشد. این تبخیر می تواند بوسیله انسان با ایجاد دوش هایی در محل شیردوشی و یا بوسیله فیزیولوژی طبیعی بدن حیوان از طریق افزایش تعداد تنفس و یا افزایش میزان فعالیت غدد عرق ایجاد شود. زمانی که دمای هوا بطور ناگهانی و یا بیشتر از سطح تحمل بدن حیوان بالا می رود، هموستازی بدن تعادل خود را از دست داده و کاهش اشتها و تولید و کاهش تولید مثل و حتی مرگ را به همراه دارد.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٧:٤٥ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]

1.آمپروکوکس20-آمپرولیوم 20% ؛به صورت پورد محلول در آب، پیشگیری ودرمان کوکسیدیوزدر طیور و
نشخوارکننده.

2.ارس مولتی ویت، مولتی ویتامین؛ به صورت پودر محلول در آب، پیشگیری و درمان عوارض
ناشی از کمبود ویتامین و کمک به افزایش رشد و تولید گوشت، شیر و تخم مرغ.

3.کانی یون سوپر مینرال؛ مقدار مصرف یک کیلو در یک تن خوراک کنسانتره،

نتایج در دام: در مرگ و میر ناشی از گنده خواری (پیکا) و لیسیون اجسام خارجی، رفع
اسپاسم عضلانی و حفاظت جدی از جنین، جلوگیری از تغییرات رفتاری بر اثر شوک ها و
استرس، موثر در کاهش بیماری تب حمل ونقل- نتایج در طیور: در مرگ و میر ناشی از
بستر خوری، کیفیت پوسته و و جلوگیری از شکستن پوسته، بالا بردن باروری و درصد جوجه
دهی .

4.باسیویتاس؛ شامل ( باسیتراسین + vit + لیزوزیم) و به صورت پودر محلول در آب، در
عفونت های ناشی از باکتریها، عفونت های مقاوم به پنی سیلین، در هنگام نارسایی
کلیوی نباید آن را مصرف کرد.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه ٦ بهمن ،۱۳٩٠ ] [ ٦:٤۱ ‎ب.ظ ] [ مجتبی محمدیان رباطی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

دانشجوی مهندسی تولیدات دامی
موضوعات وب
صفحات اختصاصی
امکانات وب
صدایاب
.

صدایاب .

(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

بک لینک طراحی سایت